15.05.2017

Ny pjece giver råd og vejledning til ledere, hvis medarbejdere er sygemeldt med stress. Pjecen er frit tilgængelig og er skrevet af Lisa Nelholt, arbejdspsykolog fra Arbejdsmedicin, Regionshospitalet Herning.

Når en ansat går ned med stress, står der ofte en leder ved siden af, fuld af spørgsmål: Hvorfor gik det så galt? Kunne vi have gjort noget anderledes? Hvordan hjælper jeg bedst min medarbejder tilbage til arbejdet?

Med de spørgsmål – og ikke megen tid til rådighed – kan det føles uoverskueligt at sætte sig ind i det materiale, der pt. findes om stresshåndtering i Danmark. Nu er der imidlertid lettilgængeligt materiale om stress målrettet ledere på gaden.

"Er din medarbejder stressramt? Vejledning til ledere" er en pjece, der går i dybden med de konkrete spørgsmål, der trænger sig mest på: Hvordan opdager jeg, hvis min medarbejder er i farezonen? Hvordan kontakter jeg ham bedst, når han har sygemeldt sig? Hvordan ser den ideelle opstartsplan ud?

Download Er din medarbejder stressramt? Vejledning til ledere (pdf)

Det er Lisa Nelholt, arbejdspsykolog ved Arbejdsmedicin Herning, der har skrevet pjecen på baggrund af erfaringerne fra arbejdet med de stresssygemeldte.

"Vi kunne jo høre på vores patienter, at der var nogle områder, der gik igen i det, som deres ledere sloges med. Det var både en forståelse af, hvordan stress virker, og hvad man som leder kan stille op med det. Derfor fik vi ideen til at skrive en folder, der svarede på lige præcis de spørgsmål."

Pjecen er ment som en praktisk anvendelig vejledning. Den indeholder bl.a. cases, opstartsskema med råd om, hvordan man tilpasser det, og konkrete forslag til, hvad man som leder kan gøre og sige både til den stressramte og afdelingen.

Fakta

Pjecen Er din medarbejder stressramt? Vejledning til ledere (pdf), er en opfølgning til en pjece til patienter Efter Stress–om at komme tilbage på arbejde efter stress (pdf).