13.10.2017

20171013_Prag

Prag blev grundlagt før år 900. Billedet viser Prags borg ved floden Vltava. Foto: Regine Grytnes.

To forskere besøgte i oktober 2017 én af Europas smukkeste hovedstæder for at præsentere deres nyeste forskningsresultater.

Regine Grytnes og Kent J. Nielsen var i oktober i Prag til konferencen 9th International Conference on the Prevention of Accidents at Work

Temaet var "Safety management Complexity in Changing Society. Do we need af holistic approach?" og konferencen bød på oplæg fra sikkerhedsforskere i hele Europa.

Fra Arbejdsmedicin Herning præsenterede Regine Grytnes sit projekt om Sikkert arbejde for unge gennem læring og instruktion. Formålet med projektet var at undersøge, hvordan unge, som er nye på arbejdsmarkedet bliver instrueret i sikkerhed på arbejdspladsen. Èt af resultaterne var, at den opgave løfter de forskellige brancher meget forskelligt. Desuden er det ikke nok at give de unge en formel introduktion til arbejdet - sikre arbejdspraksisser læres i hverdagen, og her spiller kollegaerne en afgørende rolle.

Kent J. Nielsen, også fra Arbejdsmedicin Herning, præsenterede sin forskning, der har sammenlignet Sverige og Danmark. Selvom landene på mange områder ligner hinanden, har svenskerne færre arbejdsulykker end Danmark. Nu kan forskerne pege på en række faktorer, der kan forklare forskellen.