Birthe Baastrup Hjort

29.01.2018

Lægesekretær Birthe Baastrup Hjort kan fejre 25-års jubilæum den 1. februar 2018. Hun ser tilbage på et arbejdsliv med EDB-maskiner, forskningsprojekter og fællesskab.

Da Birthe Baastrup Hjort i 1993 begyndte på Arbejdsmedicin, kom hun til en fem år gammel arbejdsplads med stærkt præg af pionér-ånd. Her var et socialt og tværfagligt fællesskab, hvor sekretærerne indgik som en selvfølge.

Kontakten på tværs af faggrupper var med andre ord noget særligt sammenlignet med andre arbejdspladser, og der var fine forhold i 1993 - hver lægesekretær havde sin egen EDB-maskine!

Når Birthe Baastrup Hjort nu ser tilbage på 25 år med alt forefaldende sekretærarbejde og forskningsprojektstøtte har et af højdepunkterne i arbejdslivet uden tvivl været indførslen af EPJ. Den elektroniske patientjournal har gjort hverdagen meget enklere og lettere, både for patienterne (nu er det jo ingen sag at flytte deres tid, hvis de ringer og beder om det) og for personalet.

Den store notesbog med håndskrevne notater om, hvem der på en given dag har hvilke patienter hvornår, er en saga blot – men sjov at have i skrivebordsskuffen som et minde om andre tider.

Når Birthe Baastrup Hjort ikke er på arbejde, ser man hende i bridge-, strikke-, biograf- og cykelklubberne, hvis hun da ikke svømmer, spiller canasta eller passer børnebørn. Dem har hun 5 af, samt 3 sønner og 1 mand.

Birthe Bastrup Hjorts jubilæum bliver fejret på Arbejdsmedicin 1. februar 2018.