01.10.2019

I dag lander en invitation i indbakken hos knapt 25.000 elektrikere. De skal hjælpe os med at få ny viden om følgerne efter elulykker

Lang tids forberedelse skal nu stå sin prøve. I dag udsender vi knapt 25.000 e-mails og op til en halv million sms'er i løbet af det næste halve år. Modtagerne er en arbejdsstyrke, der i særlig grad er udsat for elulykker, nemlig de danske elektrikere.

Forskere følger elektrikerne i et halvt år for at få viden om, hvor ofte de er ude for elulykker – og om de får helbredsgener af det.

Det første projekt på verdensplan

Man ved aktuelt meget lidt om følgevirkninger efter elulykker. To personer kan godt udsættes for den samme hændelse, men få forskellige symptomer.

Undersøgelsen skal afdække, om det er typisk, at man får følger efter en elulykke, eller en undtagelse? I hvor høj grad ligger årsagen til følgerne hos den enkeltes fysiske helbred? Hvilken betydning har det, hvordan den enkelte tackler situationen efter elulykken?

Elulykker er et næsten uberørt forskningsfelt. Håbet er, at det kan ændres med verdens første forløbsundersøgelse blandt elektrikere.

Mere om projektet

Projektet Følger efter elulykker udføres i et samarbejde mellem Arbejdsmedicin, Regionshospitalet Herning og Dansk El-Forbund.

Projektet er støttet af Arbejdsmiljøforskningsfonden.

Se mere på www.elulykker.dk